Speltmeel gluten

Het bevat wel gluten maar deze zijn niet te vergelijken met tarwegluten. Anders dan bij tarwe zitten de belangrijke voedingsstoffen in spelt, ook in het . Regelmatig wordt gedacht dat speltbrood geschikt is voor mensen met een tarweallergie.

Informatie over Spelt, een graan met wel degelijk gluten! Dit in tegenstelling tot wat wordt beweer helaas! Spelt behoort net als zijn kleinzoon Tarwe tot de Hexaploïde graansoorten. Dit betekent dat hij (de maximale ) chromosomen heeft en daarmee gluten kan .

De universiteit van Wageningen kwam direct met een aantal opvallende bevindingen. Belangrijkste: spelt bevat ook gewoon gluten, weliswaar . Gluten zijn eiwitten die voorkomen in alle granen (o.a. tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut). De term gluten omvat twee families van eiwitten, . Er ontstaat nog wel eens verwarring bij consumenten over het al dan niet glutenvrij zijn van speltbrood. In dit artikel wil ik alle twijfel hierover wegnemen. Door klanten wordt wel eens ten onrechte verondersteld dat speltmeel of speltbrood het predicaat glutenvrij of glutenarm zou dragen.

Speltbroo speltpasta en speltcrackers: spelt is hot en wordt gezien als gezond. Volkoren tarwe bevat véél meer vezels dan gewoon spelt!

Oh ja, nog ff over spelt, ja er zitten gluten in, ja er zit ook fytinezuur in, maar het . Overal zie je producten die gemaakt zijn van speltmeel, zoals broo pasta, koeken,. Ondanks dat spelt gluten bevat blijkt het bij veel mensen toch beter op de .